8.7. Metallica - Aerodrome Festival

9. 7. 2014 | Pavel Stejskal zpět na výpis

Ani průtrž mračen nezabránila tisícům návštěvníků, aby si užili strhující show "na přání", které pro ně připravila Metallica. Odpoledne před hlavními hvězdami patřilo grungeovým Alice In Chains, finským Children Of Bodom a metalovému objevu Kvelertak. Celou tuto událost nafotili Jirka Rogl a Eva Makovská.


9.7.

Podívejte se na fotogalerii Evy Makovské a Jirky Rogla ... na konci článku ...

 


4.7.

Metallica zahraje českým fanouškům na Aerodrome Festivalu 'koncert na přání'. V rámci svojí unikátní show 'Metallica By Request' vystoupí v České republice 8.července na Aerodrome Festivalu, a o koncertním setlistu rozhodne samo české publikum.

METALLICA V PRAZE ODEHRAJE DVOUHODINOVOU SHOW, O PROGRAMU ROZHODLI ČEŠTÍ FANOUŠCI

Legendární americká skupina Metallica se pomalu chystá do Prahy. Naše metropole ji přivítá už v úterý 8.července, kdy na holešovickém Výstavišti vystoupí jako hlavní hvězda festivalu Aerodrome.

Kapela pro své příznivce tentokrát připravila speciální show "By Request", v rámci které odehraje sedmnáct skladeb na přání českého publika. To mohlo pro své oblíbené skladby hlasovat online bezmála půl roku a do finále poslalo písně jako Master Of Puppets, One, Enter Sandman, Fade To Black, The Unforgiven, Nothing Else Matters, Seek And Destroy, Battery, Sad But True nebo Whiskey In The Jar.

Čeští fanoušci tak potvrdili, že se jejich preference od posluchačů Metallicy v zahraničí (až na pár drobných výjimek) de facto vůbec neliší. Se záměrně částečně obměněným programem kapela vystoupila jen na letošním festivalu Glastonbury, kde její účast byla od ohlášení hojně diskutována. Stejně jako v minulosti řada jiných skupin i Metallica tu byla cílem polemik, zda se žánrově na tuto největší letní "hudební přehlídku" na světě vůbec hodí. Svým vystoupením však tyto pochyby suverénně rozptýlila a z festivalu si odnesla nadšené ohlasy návštěvníků, médií i pořadatele festivalu. "Už před dvaceti lety jsem jim slíbil, že si tu jednou zahrajou a teď ten čas nadešel. Bylo to poprvé, co u nás vystupovali a byli skvělí. Dali do toho koncertu vše, jako by na něm závisely jejich životy a publikum z nich bylo nadšené." pěje chválu na vystoupení kapely zakladatel festivalu Michael Eavis. A zahraniční periodika za ním v pozitivním hodnocení nezůstávají pozadu.

"Metallica dokázala to, s čím na festival přijela - podmanit si nové publikum. A fanouškům metalu utkví letoší ročník v paměti mnohem více, než tomu bylo vloni u příznivců Rolling Stones." (BBC)

"Metallica uchvátila Glastonbury a Glastonbury jí to vrátilo. Věděla, že zdejší publikum bude muset přesvědčit a předvedla mistrovskou rockovou show" (The Telegraph)

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe...

"Na Glastonbury se smála Metallica. Dokázala, že i metal může mít na Glastobury své místo". (NME)

"Měli jsme jen jeden pokus, tak jsme do toho dali vše a snažili se užít si každou vteřinu koncertu. Bylo to fantastické, výborná energie, skvělé publikum.... Rádi bychom se na Glastonbury někdy vrátili." popsal Lars Ulrich pocity kapely, která paralelně s právě probíhajícím turné a letními festivaly pracuje na novém albu, z nějž už zveřejnila první, více než osmiminutovou, skladbu "Lord Of Summer".

Brány festivalu Aerodrome se 8.července otevřou v 15 hodin. Jako první vystoupí kolem 16.hodiny nadějná norská metal-rocková kapela Kvelertak, kterou za necelou hodinu poté vystřídají finští králové melodického death metalu Children Of Bodom. Kolem osmnácté hodiny se návštěvníci mohou těšit na grungeové průkopníky Alice In Chains, po kterých před osmou hodinou převezme pódium Metallica.

Vstupenky jsou k dostání v síti Evetim.cz a Ticketportal.cz

Více na www.aerodrome.cz

 


21.1.

ČERVENCOVÝ AERODROME FESTIVAL POSILUJE LINE UP

O ALICE IN CHAINS A DALŠÍ

 

Aerodrome festival se rozrůstá o další účinkující. Před Metallicou, jejímž vystoupením program na holešovickém Výstavišti 8.července vyvrcholí, vystoupí také grungeoví průkopníci Alice In Chains,  finští králové melodického death metalu - Children Of Bodom a naděje norské metal-rockové scény  Kvelertak.

 

ALICE IN CHAINS

Americká skupina Alice In Chains se spolu s dalšími rodáky ze Seattlu - Nirvanou, Pearl Jam a Soundgarden zapsala do celosvětového povědomí zkraje 90.let jako průkopníci grungeového hnutí. Za svoji kariéru vydali pět studiových alb, od kterých prodali na 25 miliónů kopií a jež jim vynesla osm nominací na Grammy, čtrnáct top ten singlů a dvě prvenství v Billboard TOP 200. Přestože se skupina nikdy oficiálně nerozpadla, od roku 1996 se devět let víceméně nacházela v hibernaci. Důvodem byla drogová závislost jejich frontmana Layne Staleyho, která v roce 2002 bohužel vyústila v jeho předávkování. V roce 2005 svedla benefiční akce na podporu obětí tsunami v Jižní Asii pozůstalé členy opět na jedno pódium, kde je doprovodil zpěvák Pat Lachman z Damageplan. O rok později dosadili Alice In Chains do svého čela Williama DuValla a v roce 2009 s ním vydali čtvrté studiové album Black Gives Way To Blue, které se dočkalo velmi pochvalných kritik i zlaté desky. Loňská novinka The Devil Put Dinosaurs Here, která debutovala v Billboard TOP 200 na 2.místě, jejich úspěšný návrat již jen potvrdila.

 

CHILDREN OF BODOM

Children Of Bodom často přezdívaní jako "králové melodeath" (neboli melodického death metalu) pocházejí z finského Espoo. Pětice se zformovala v roce 1993 a do dnešního dne vydala osm studiových alb. Všech těchto osm nahrávek, od kterých se celkově prodalo více než čtvrt miliónů kusů, dosáhlo na zlatý prodejní statut a z Children Of Bodom učinilo jednu z nejúspěšnějších finských kapel všech dob. Jako jedné z mála severských skupin se této skupině podařilo také proniknout do Billboard chartu a etablovat se na amerických koncertních pódiích, kde se střídala např. s Megadeath, Judas Priest, Slayer nebo Robem Zombiem.

 

KVELERTAK

Ze Skándinávie pochází i šestičlenná skupina Kvelertak, která vstoupila na norskou metalovou scénu v roce 2007 demo nahrávkou Westcoast Holocaust, jíž si vydala na vlastní náklady. O tři roky později, již pod záštitou nahrávací společnosti Indie Recordings, byl pod názvem Kvelertak na hudební trh uveden jejich oficiální debut, za který kapela získala zlatou desku i dvě ceny Spellemann (norská obdoba Grammy) v kategoriích "Objev roku" a "Nejlepší rocková skupina". V loňském roce tato šestice, která zaujala i Jamese Hetfielda z Metallicy, podepsala smlouvu se Sony  Scandinavia (pro skandinávský trh) a s Roadrunner Records (pro zbytek světa), za jejichž pomoci vydala v březnu druhé album Meir.

 

Hlavní hvězda večera - Metallica odehraje v Praze speciální koncert "By Request", o jehož programu rozhodnou sami návštěvníci festivalu. Hlasovat pro oblíbené skladby, které by si přáli 8.července na Výstavišti slyšet, mohou všichni, kteří si zakoupí vstupenku přes internet.

 

Pod názvem Aerodrome se letos v Praze na Výstavišti uskuteční dva festivaly. První, který uvede Avenged Sevenfold, Megadeath a Roba Zombieho, se odehraje již 17.června. Předprodej vstupenek na oba festivaly zajišťují společnosti Eventim a Ticketportal. Exkluzivně v síti Eventim je navíc k zakoupení také zvýhodněné kombinované vstupné na oba Aerodrome festivaly.

 

Více na www.aerodrome.cz, www.eventim.cz, www.ticketportal.cz

 


11.12.

AERODROME S "METALLICOU NA PŘÁNÍ"
POSLEDNÍ ŠANCE ZAKOUPIT VSTUPENKY DO GOLDEN CIRCLE ZA STÁVAJÍCÍ CENU!
 
Pořadatelé červencového Aerodrome festivalu, jehož hlavní hvězdou bude skupina Metallica, dnes ohlásili, že limitovaná edice vstupenek k stání u pódia (tzv. Golden Circle) se blíží vyprodání. 
Zájemci o tyto vstupenky mají poslední šanci využít stávající zavádějící ceny 1990 korun do půlnoci 15.prosince. Poté budou lístky zdraženy na 2490 korun.
 
Vstupenky jsou k zakoupení v sítích Eventim a Ticketportal. 

 


4.12.

METALLICA ZAHRAJE  ČESKÝM FANOUŠKŮM NA  AERODROME FESTIVALU "KONCERT NA PŘÁNÍ"

 

Americká skupina Metallica dnes ohlásila, že v létě příštího roku zavítá se svojí unikátní show Metallica By Request také do České republiky.

8.července na Aerodrome Festivalu vzdá poctu tuzemským fanouškům koncertem,  o jehož programu rozhodne samo české publikum.

 

Všichni příznivci kapely, kteří si zakoupí vstupenku přes internet, budou moci zvolit svůj setlist snů z více než 140 skladeb, které Metallica dosud nahrála. Sedmnáct písní, které dostanou od českého publika nejvíce hlasů, doplní skupina na tradiční (osmnáctiskladbovou) délku jejích koncertů sama a to zbrusu novou nahrávkou!

Průběh hlasování i finální setlist mohou fanoušci sledovat na www.metallica.com

 

"Už se nemůžeme dočkat, až příští rok na několik týdnů opustíme studio a vyrazíme načerpat energii mezi své fanoušky na koncerty" řekl Lars Ulrich. "Myslím, že to bude zábavné, když program sestaví naši fanoušci. Navíc mně jako člověku, který naše setlisty zpravidla dává dohromady, to hodně uleví". dodává s úsměvem Ulrich.

 

Přednostní prodej vstupenek pro fanoušky (registrované na www.metallica.com) bude zahájen 4.12. v 9 hodin exkluzivně na www.eventim.cz/aerodrome-metallica. Od 9 hodin následujícího dne budou lístky k dispozici široké veřejnosti v sítích Eventim i Ticketportal v ceně 1490 korun k běžnému stání a 1990 k stání u pódia.

 

Více na www.metallica.com, www.aerodrome.cz, www.eventim.cz/aerodrome-metallica a www.ticketportal.cz

Metallica

Skupina založená v roce 1981 bubeníkem Larsem Ulrichem a kytaristou a zpěvákem Jamesem Hetfieldem patří mezi nejvlivnější a komerčně nejúspěšnější rockové skupiny v hudební historii. Za svoji kariéru prodala přes 110 miliónů alb a získala nespočet multiplatinových desek - včetně alba Metallica (běžně nazývaného jako "Black Album"), které si jen v Americe zakoupilo na 16 miliónů posluchačů.

Jejich zatím poslední nahrávka Death Magnetic z roku 2008, která zaujala první místo prodejních hitparád ve 32 zemích, byla ověnčena platinou pouhých šest týdnů po debutu v  hitparádě Billboard TOP 200.

Metallica, která byla v roce 2009 uvedena do Rock and Roll Hall of Fame, je rovněž držitelem devíti Grammy Awards, dvou American Music Awards, několika MTV Video Music Awards a řady dalších mezinárodních ocenění.

V poslední době skupina zasvětila většinu svého času přípravám náročného 3D filmu Metallica Through The Never, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným 24 kamerami najednou nemá na plátně obdoby. Snímek byl prvním celovečerním filmem, který promítal IMAX exkluzivně ve všech svých kinech v Severní Americe. 28.ledna 2014 jej společnost Blackened Recordings vydá na DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray, digitálně a v systému VOD (Video On Demand).

 

Festival Aerodrome, který vloni při své premiéře přilákal na 17 000 návstěníků, se letos opět uskuteční na holešovickém Výstavišti - Incheba Open Air.

 

 

Vysílací frekvence

  • Benešov a okolí 96,9 FM
  • Beroun 107,7 FM
  • Blansko a okolí 90,0 FM
  • Boskovice a okolí 96,6 FM
  • Brno a okolí 91,0 FM
  • Bruntál 107,5 FM
  • Břeclav 94,6 FM
  • Cheb a okolí 106,6 FM
  • Chomutov a okolí 88,5 FM
  • Domažlice 99,0 FM
  • Děčín 99,3 FM
  • Havlíčkův Brod 91,4 FM
  • Hodonín 105,6 FM
  • Hradec Králové 94,9 FM
  • Jablonec nad Nisou 94,5 FM
  • Jihlava 92,5 FM
  • Jindřichův Hradec 101 FM
  • Jičín 98,9 FM
  • Karlovy Vary 106,8 FM
  • Kladno a okolí 107,5 FM
  • Klatovy a okolí 103,3 FM
  • Kutná Hora, Kolín a okolí 107,5 FM
  • Křivsoudov a okolí 101,6 FM
  • Liberec 107,8 FM
  • Litomyšl 93,5 FM
  • Litoměřice a okolí 107,7 FM
  • Mariánské Lázně 98,8 FM
  • Mladá Boleslav 94,4 FM
  • Most a okolí 93,0 FM
  • Nový Jičín 105,5 FM
  • Náchod a okolí 101,2 FM
  • Olomouc a okolí 93,8 FM
  • Opava a okolí 106,0 FM
  • Ostrava a okolí 90,4 FM
  • Pardubice 107,8 FM
  • Pelhřimov a okolí 99,6 FM
  • Plzeň a okolí 107,3 FM
  • Prachatice a okolí 107,9 FM
  • Praha, stř. Čechy 95,3 FM
  • Písek a okolí 96,6 FM
  • Příbram a okolí 107,4 FM
  • Rakovnicko (Jesenice) 105,7 FM
  • Rokycany 107,6 FM
  • Rosice u Brna 91,4 FM
  • Rychnov nad Kněžnou 107,6 FM
  • Slavonice 100,8 FM
  • Slavíč a okolí 96,1 FM
  • Strakonice 107,7 FM
  • Svitavy a okolí 107,9 FM
  • Tachov a okolí 96,2 FM
  • Teplice a okolí 105,3 FM
  • Trutnovsko 91,4 FM
  • Turnov a okolí 103,0 FM
  • Tábor a okolí 98,6 FM
  • Třebíč a okolí 99,5 FM
  • Třinec a okolí 96,0 FM
  • Uherské Hradiště a okolí 100,0 FM
  • Uherský Brod a okolí 94,2 FM
  • Velké Meziříčí a okolí 99,1 FM
  • Vsetín a okolí 93,5 FM
  • Vyškov a okolí 91,1 FM
  • Zlín a okolí 98,8 FM
  • Znojmo a okolí 93,8 FM
  • Ústí nad Labem a okolí 104,9 FM
  • Česká Lípa a okolí 107,8 FM
  • České Budějovice 101,2 FM
  • Český Krumlov a okolí 92,9 FM
  • Šumperk a okolí 107,6 FM
  • Žďár nad Sázavou 98,7 FM
  • Více frekvencí