Jubilejní desátý ročník festivalu Hrady CZ

25. 7. 2014 | Pavel Stejskal zpět na výpis

Desátý ročník festivalu Hrady CZ nabízí větší areály i nové interprety. Točník (11 - 12. 7.), Švihov (18. – 19. 7.), Kunětická hora (25. - 26. 7.), Rožmberk nad Vltavou (1. - 2. 8.), Veveří (8. - 9. 8.), Hradec nad Moravicí (15. - 16. 8.), Bezděz (22. - 23. 8.) a Bouzov (29. - 30. 8.).


25.7.

Hudební festival Hrady CZ se po Švihově přesouvá na Kunětickou horu

Hudební festival Hrady CZ se po Švihově představí 25. a 26. července na Kunětické hoře u Pardubic. Festival v rámci svého desetiletého výročí návštěvníkům nově nabízí kromě klasických stanových městeček i komfortnější stanování ve „VIP Hradních kempech“. Páteční program na Kunětické hoře zahájí v 19 hodin koncert kapely Sto zvířat. Součástí pátečního večera je již tradičně karneval v maskách o ceny a první festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na kapely Portless a Horkýže Slíže. V sobotu dvě velká pódia rozezní například Tomáš Klus, Miro Žbirka, Mandrage, No Name, Monkey Business, Wanastowi Vjecy či Divokej Bill a další kapely či interpreti. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 30. srpna na hradech Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bezděz a Bouzov.

 

Zatímco páteční program festivalu bude komornější a areál se otevře v 18 hodin, v sobotu zahrají kapely na dvou festivalových pódiích a návštěvníci mohou přijít na festival už v půl jedenácté. Od půl dvanácté do půlnoci se fanoušci mohou těšit také na Visací zámek, Rytmuse, Vypsanou Fixu, UDG, Adama Mišíka nebo Dilated. Kapela Mandrage, která na Kunětické hoře hraje v sobotu odpoledne, si pro festival Hrady CZ připravila speciální set pro odpolední a večerní vystoupení. „Na večerních koncertech s sebou budeme mít naší speciální show z letošního turné, které dává venkovní prostor úplně jiný rozměr. Na koncertech přes den se však taky šetřit nebude. Můžete se těšit na velký průřez našimi písněmi od těch nejstarších, po ty úplně nové z desky Siluety. Rozhodně se na festival Hrady CZ těšíme a diváci se, myslím, mají opravdu také na co těšit!“ shodují se Mandrage.

 

Organizátoři festivalu se snaží vycházet vstříc stále se zvyšujícímu počtu návštěvníků a jejich komfortu, nově je tak připraveno placené ubytování ve VIP Hradních kempech se sprchami, non-stop recepcí, úschovnou, občerstvením, sociálním zařízením či možností dobíjení mobilů. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanových městečkách, oba typy ubytování budou v blízkosti areálu festivalu. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů pro všechny návštěvníky. Zajištěna je také kyvadlová autobusová doprava, pod Kunětickou horu bude jezdit ze železniční stanice Stéblová a zpět.

Hrad Kunětická hora včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ se letos poprvé stává partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky. Jedná se o soubor více než třiceti památek v České republice, které veřejnosti nabízejí dosud nedoceněné krásy a zajímavosti. Každá zastávka hudebního festivalu Hrady CZ má tak v roce 2014 svou „partnerskou neobjevenou památku“, kterou v rámci festivalových zastávek v daných regionech zviditelňuje. V případě Kunětické hory je partnerskou památkou zámek Slatiňany. Zde bude v neděli po festivalu probíhat speciální program organizovaný Národním památkovým ústavem. Na ten je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech těchto partnerských objektech až do 30. září letošního roku.

 

Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji sítě Ticketstream v cenách 250 korun na páteční program a 410 korun na sobotu. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet, na místě budou vstupenky k dostání za 300 a 490 korun, slevy mají děti do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech a na Facebooku jsou exkluzivně vyhlašovány speciální ceny na festivalové permanentky. Více informací na http://www.ceskehrady.cz/cs/vstupenky/ , www.ceskehrady.cz a www.moravskehrady.cz

 

INTERPRETI NA HRADĚ KUNĚTICKÁ HORA: Sto zvířat, Portless, Horkýže Slíže, Dilated, Tomáš Klus, Mandrage, Divokej Bill, Miro Žbirka, Monkey Business, Wanastowi Vjecy, No Name, UDG, Adam Mišík, Rytmus, Vypsaná Fixa, Visací zámek

 

TERMÍNY A MÍSTA:

11. – 12.7. Točník

18. – 19.7. Švihov

25. - 26. 7. Kunětická hora
1. - 2. 8. Rožmberk nad Vltavou
8. - 9. 8. Veveří
15. - 16. 8. Hradec nad Moravicí
22. - 23. 8. Bezděz
29. - 30. 8. Bouzov

 

Kontakt PR a tiskový servis:

Martina Reková

martina.rekova@4press.cz

tel. 731 573 993

Klára Mixová

klara.mixova@4press.cz

tel. 731 514 462

 

Organizátoři:

Nedomysleno, s.r.o.

www.nedomysleno.cz

Riff Raff, s.r.o.

www.riffraff.cz

 

Konkrétní line-up na Kunětické hoře:

pátek 25. července

areál hradu otevřen od 18.00

karneval

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 26. července

areál hradu otevřen od 10.30

Stage A

11.30 -12.00 Dilated

13.00 -14.00 Tomáš Klus

15.00 -16.00 Mandrage

17.00 -18.00 Divokej Bill

19.00 - 20.00 Miro Žbirka

21.00 - 22.00 Monkey Business

23.00 - 0.00 Wanastowi Vjecy

 

Stage B

12.00 -13.00 No Name

14.00-15.00 UDG

16.00 -17.00 Adam Mišík

18.00 -19.00 Rytmus

20.00 - 21.00 Vypsaná Fixa

22.00 -23.00 Visací zámek

 


15.7.

Hudební festival Hrady CZ se po úspěšném zahájení na Točníku představí na hradě Švihov

Hudební festival Hrady CZ se po úspěšném zahájení letošního desátého ročníku na hradě Točníku představí 18. a 19. července na Švihově nedaleko Klatov. Festival v rámci svého desetiletého výročí návštěvníkům nově nabízí kromě klasických stanových městeček i komfortnější stanování ve „VIP Hradních kempech“. Páteční program na Švihově zahájí v 19 hodin koncert kapely Sto zvířat. Součástí pátečního večera je již tradičně karneval v maskách o ceny a první festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na kapely Portless a Horkýže Slíže. V sobotu dvě velká pódia rozezní například Tomáš Klus, Miro Žbirka, Monkey Business, No Name, Wanastowi Vjecy, Chinaski či Divokej Bill a další kapely či interpreti. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 30. srpna na hradech Kunětická hora, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bezděz a Bouzov.

 

Zatímco páteční program festivalu bude komornější a areál se otevře v 18 hodin, v sobotu zahrají kapely na dvou festivalových pódiích a návštěvníci mohou přijít na festival už v půl jedenácté. Od půl dvanácté do půlnoci se fanoušci mohou těšit také na Monkey Business, Rytmuse, Bena Cristovaa, Vypsanou Fixu či Rybičky 48, milovníci tvrdších rytmů ocení vystoupení kapel Abraxas či Visací zámek. Na festival Hrady CZ se těší také Robert Kodym z „Wanastowek“, které hrají na festivalu letos poprvé:Většinu naší kapely tvoří mysteriózní a pohádkové bytosti, tak to bude stylové. Hrady jsou cool! Já v tom jedu od dětství. Ty paneláky a mrakodrapy mě nikdy moc nebraly.“  Na festivalu zahrají Wanastowi Vjecy dle jeho slov „best of“ speciálně namíchané pro léto 2014. „Přivezeme všechny pecky, co mají lidi rádi,“ dodává Kodym.

 

Organizátoři festivalu se snaží vycházet vstříc stále se zvyšujícímu počtu návštěvníků a jejich komfortu, nově je tak připraveno placené ubytování ve VIP Hradních kempech se sprchami, non-stop recepcí, úschovnou, občerstvením, sociálním zařízením či možností dobíjení mobilů. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanových městečkách, oba typy ubytování budou v blízkosti areálu festivalu. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů pro všechny návštěvníky. Areál festivalu se stejně jako loni rozkládá na loukách s nádherným výhledem na vodní hrad Švihov zhruba dvě stě metrů od vlakové zastávky. Autem od Klatov se návštěvníci do areálu dostanou po silnici Nádražní, doprava přes koleje a pak se budou držet vlevo, kde bude vjezd na parkoviště. Z parkoviště je pak odsud areál vzdálen sto metrů. Ti, kdo budou přijíždět po silnici Nádražní směrem od Plzně, odbočí doleva do ulice K Lesovně, podjedou viadukt, odbočí vpravo a přijedou přímo k parkovišti. Z této strany parkovací plochy je vstup do areálu vzdálen přibližně dvě stě metrů.

Hrad Švihov včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ se letos poprvé stává partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky. Jedná se o soubor více než třiceti památek v České republice, které veřejnosti nabízejí dosud nedoceněné krásy a zajímavosti. Každá zastávka hudebního festivalu Hrady CZ má tak v roce 2014 svou „partnerskou neobjevenou památku“, kterou v rámci festivalových zastávek v daných regionech zviditelňuje. V případě Švihova je partnerskou památkou hrad a zámek Horšovský Týn. Zde bude v neděli po festivalu probíhat speciální program organizovaný Národním památkovým ústavem. Na ten je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech těchto partnerských objektech až do 30. září letošního roku.

 

Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji sítě Ticketstream v cenách 250 korun na páteční program a 410 korun na sobotu. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet, na místě budou vstupenky k dostání za 300 a 490 korun, slevy mají děti do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech a na Facebooku jsou exkluzivně vyhlašovány speciální ceny na festivalové permanentky. Více informací na http://www.ceskehrady.cz/cs/vstupenky/ , www.ceskehrady.cz a www.moravskehrady.cz

 

INTERPRETI NA HRADĚ ŠVIHOV: Sto zvířat, Portless, Horkýže Slíže, Abraxas, Tomáš Klus, Monkey Business, Divokej Bill, Miro Žbirka, Wanastowi Vjecy, Chinaski, Ben Cristovao, Vypsaná Fixa, No Name, Rytmus, Rybičky 48, Visací Zámek

 

TERMÍNY A MÍSTA:

11. – 12.7. Točník

18. – 19.7. Švihov

25. - 26. 7. Kunětická hora
1. - 2. 8. Rožmberk nad Vltavou
8. - 9. 8. Veveří
15. - 16. 8. Hradec nad Moravicí
22. - 23. 8. Bezděz
29. - 30. 8. Bouzov

 

Kontakt PR a tiskový servis:

Martina Reková

martina.rekova@4press.cz

tel. 731 573 993

Klára Mixová

klara.mixova@4press.cz

tel. 731 514 462

 

Organizátoři:

Nedomysleno, s.r.o.

www.nedomysleno.cz

Riff Raff, s.r.o.

www.riffraff.cz

 

Konkrétní line-up na Švihově:

pátek 18. července

areál hradu otevřen od 18.00

karneval

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 25. července

areál hradu otevřen od 10.30

Stage A

11.30 -12.00 Abraxas

13.00 -14.00 Tomáš Klus

15.00 -16.00 Monkey Business

17.00 -18.00 Divokej Bill

19.00 - 20.00 Miro Žbirka

21.00 - 22.00 Wanastowi Vjecy

23.00 - 0.00 Chinaski

 

Stage B

12.00 -13.00 Ben Cristovao

14.00-15.00 Vypsaná Fixa

16.00 -17.00 No Name

18.00 -19.00 Rytmus

20.00 - 21.00 Rybičky 48

22.00 -23.00 Visací zámek

 


8.7.

Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku jubilejní letní „tour“

ke svému desátému ročníku

Hudební festival Hrady CZ startuje jubilejní letní „tour“ 11. července na hradě Točník. Festival v rámci svého desetiletého výročí návštěvníkům nabízí větší festivalové areály a kromě klasických stanových městeček i komfortnější stanování ve „VIP Hradních kempech“. Páteční program zahájí v 19 hodin koncert kapely Sto zvířat. Součástí pátečního večera je již tradičně karneval v maskách a první festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na kapely Portless a Horkýže Slíže. V sobotu dvě velká pódia rozezní například Tomáš Klus, Miro Žbirka, Monkey Business, Wanastowi Vjecy, Mandrage či Divokej Bill a další kapely či interpreti. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 30. srpna na hradech Švihov, Kunětická hora, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bezděz a Bouzov.

 

Zatímco páteční program festivalu bude komornější a areál na loukách v podhradí Točníku se otevře

v 18 hodin, v sobotu zahrají kapely na dvou festivalových pódiích a návštěvníci mohou přijít na festival už v půl jedenácté. Od půl dvanácté do půlnoci se fanoušci mohou těšit také na Adama Mišíka, Visací zámek, Abraxas, UDG, Vypsanou Fixu či Xindla X. Speciální hudební program si na festival Hrady CZ připravil i Miro Žbirka, který na festivalu letos vystoupí zcela poprvé. Kromě všech mých známých skladeb jako například Atlantída, 22 dní, Čo bolí to prebolí nebo Mám rád, zahrajeme i novinky, které jsme na festivalech ještě nehráli. Budeme mít s sebou také jednoho hosta, takže je na co se těšit!“ říká Miro Žbirka.

 

Organizátoři festivalu se snaží vycházet vstříc stále se zvyšujícímu počtu návštěvníků a jejich komfortu, kromě letošního rozšíření areálů na Bezdězu a Bouzově je jako novinka na všech zastávkách festivalu připraveno placené ubytování ve VIP Hradních kempech se sprchami, non-stop recepcí, úschovnou, občerstvením, sociálním zařízením či možností dobíjení mobilů.  I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanových městečkách, oba typy ubytování budou v blízkosti areálu festivalu. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů. Kyvadlová doprava od nejbližších železničních stanic na festival a zpět je vždy zajištěna po oba dva dny, vedle areálů jsou také parkoviště, která pojmou stovky aut. Na Točník bude jezdit kyvadlová doprava od železniční stanice Hořovice a zpět.

Hrad Točník včetně sousedního Žebráku a jejich prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ se letos poprvé stává partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky. Jedná se o soubor více než třiceti památek v České republice, které veřejnosti nabízejí dosud nedoceněné krásy a zajímavosti. Každá zastávka hudebního festivalu Hrady CZ má tak v roce 2014 svou „partnerskou neobjevenou památku“, kterou v rámci festivalových zastávek v daných regionech zviditelňuje. V případě Točníku je partnerskou památkou zámek Hořovice. Zde bude v neděli po festivalu probíhat speciální program organizovaný Národním památkovým ústavem. Na ten je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech těchto partnerských objektech až do 30. září letošního roku.

 

Festival Hrady CZ se letos odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (11. – 12. 7.), na Švihově u Plzně (18. – 19. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (25. – 26. 7.), na Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (1. – 2. 8.), na Veveří u Brna (8. – 9. 8.), v Hradci nad Moravicí u Opavy (15. – 16. 8.), na Bezdězu v Libereckém kraji (22. – 23. 8.) a na Bouzově na Olomoucku (29. – 30. 8.) Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji sítě Ticketstream v cenách 250 korun na páteční program a 410 korun na sobotu, v nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet, na místě budou vstupenky k dostání za 300 a 490 korun, slevy mají děti do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Na Facebooku jsou exkluzivně vyhlašovány speciální ceny na festivalové permanentky. Více informací na www.hradycz.cz

 

INTERPRETI NA HRADĚ TOČNÍK: Sto zvířat, Portless, Horkýže Slíže, Abraxas, Tomáš Klus, Divokej Bill, Miro Žbirka, Monkey Business, Wanastowi Vjecy, Mandrage, Adam Mišík, UDG, Vypsaná Fixa, Rytmus, Visací Zámek, Xindl X

 

TERMÍNY A MÍSTA:

11. - 12. 7. Točník
18. – 19. 7. Švihov
25. - 26. 7. Kunětická hora
1. - 2. 8. Rožmberk nad Vltavou
8. - 9. 8. Veveří
15. - 16. 8. Hradec nad Moravicí
22. - 23. 8. Bezděz
29. - 30. 8. Bouzov

 

Kontakt PR a tiskový servis:

Martina Reková

martina.rekova@4press.cz

tel. 731 573 993

Klára Mixová

klara.mixova@4press.cz

tel. 731 514 462

 

Organizátoři:

Nedomysleno, s.r.o.

www.nedomysleno.cz

Riff Raff, s.r.o.

www.riffraff.cz

Konkrétní line-up na Točníku:

pátek 11. července

areál hradu otevřen od 18.00

karneval

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 12. července

areál hradu otevřen od 10.30

Stage A

11.30 -12.00 Abraxas

13.00 -14.00 Tomáš Klus

15.00 -16.00 Divokej Bill

17.00 -18.00 Miro Žbirka

19.00 - 20.00 Monkey Business

21.00 - 22.00 Wanastowi Vjecy

23.00 - 0.00 Mandrage

 

Stage B

12.00 -13.00 Adam Mišík

14.00-15.00 UDG

16.00 -17.00 Vypsaná Fixa

18.00 -19.00 Rytmus

20.00 - 21.00 Visací zámek

22.00 -23.00 Xindl X


2.6.

Poslední levné lístky na Hrady jen do čtvrtka!

První vlna předprodeje vstupenek na festival Hrady CZ za nejnižší ceny končí již tento čtvrtek. Chcete vidět Tomáše Kluse, Chinaski, Mandrage, Divokýho Billa a spoustu dalších? Tak neváhejte a kupujte právě teď v předprodejní síti Ticketstream. Od pátku 6. června již budou všechny druhy vstupenek o 50 – 100 Kč dražší.

Link na výhodný předprodej: ZDE

 


19.5.

Hudební festival Hrady CZ slaví letos desáté narozeniny a organizátoři v rámci jubilejního ročníku připravili pro návštěvníky například větší festivalové areály a komfortnější kempy, zbrusu nový areál bude letos na Bezdězu. Na hradech letos poprvé vystoupí Miro Žbirka, Olympic nebo Wanastowi Vjecy, dále pak „hradním“ publikem oblíbení interpreti, jako jsou Tomáš Klus a kapely Mandrage, Chinaski, No Name, Divokej Bill, Monkey Business nebo Horkýže Slíže. Největší letní festival tuzemských kapel Hrady CZ odstartuje letos 11. července na Točníku ve středních Čechách a program uzavře poslední prázdninovou sobotu 30. srpna v Bouzově na Olomoucku.

 

Mladšímu publiku jsou určeny koncerty vycházející hvězdy Adama Mišíka nebo zpěváka Bena Cristovao. Dále vystoupí například Sto zvířat, Rytmus, Visací zámek, Michal Hrůza, Xindl X, Abraxas, Portless, Vypsaná Fixa nebo UDG. Pro festival na českých a moravských hradech je po celých deset let podle organizátorů charakteristická jeho přátelská až rodinná atmosféra umocněná mystickou blízkostí jednotlivých hradů. To potvrzují interpreti, kteří na festivalu už hráli. „Hrady jsou skvělá letní štace ve výjimečném prostředí. Ideální fesťák pro rodiny s dětmi. Takové atmosféře se nedá odolat, vždycky tam budeme hrát rádi, ” říká Michal Malátný z Chinaski. A členové punkové kapely Visací zámek se shodují: „Hraní v blízkosti hradů má slavnostnější nádech, snažíme se tomu přizpůsobit i naše vystoupení.“ 

Historie festivalu Hrady CZ sahá do roku 2005, kdy koncerty probíhaly na pěti českých hradech, v roce 2010 se festival rozšířil na Moravu. Během desetileté existence festivalu odehráli hudebníci na českých a moravských hradech více než 800 koncertů. Festivaly na hradech získali oblibu i díky pátečním karnevalům v maskách. Zatímco páteční program festivalu je komornější a areály se otevírají v 18 hodin, v sobotu hrají kapely na dvou festivalových pódiích a návštěvníci mohou přijít na festival už v 10.30 hodin. Letošní hradní „nováčci“ Olympic se na letní hraní na hradech těší: „Hrady dýchají romantikou a rytířskými turnaji – v takovém prostředí se nám tak často hrát nepoštěstí. K naší drsné rockové muzice jsou hrady skvělým kontrapunktem,“ říká frontman Petr Janda.

Kromě rozšířených festivalových areálů přicházejí v rámci jubilejního ročníku organizátoři nově s další podporou památek. Festival Hrady CZ se stává partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky. Jedná se o soubor více než třiceti památek v České republice, které veřejnosti nabízejí dosud nedoceněné krásy a zajímavosti. Každá zastávka hudebního festivalu Hrady CZ má tak v roce 2014 svou „partnerskou neobjevenou památku“, kterou v rámci festivalových zastávek v daných regionech zviditelňuje. Na partnerských památkách (Hořovice, Horšovský Týn, Slatiňany, Nové Hrady, Kunštát, Raduň, Zákupy a Rájec) bude v neděli po festivalu na hradech probíhat speciální program zaměřený na jednotlivé památky organizovaný Národním památkovým ústavem. Na ten je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech těchto partnerských objektech kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku. Organizátoři festivalu na hradech by postupně chtěli veřejnosti zpřístupnit všechny objekty zahrnuté do projektu Neobjevené památky.

Festival Hrady CZ se letos odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (11. – 12. 7.), na Švihově u Plzně (18. – 19. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (25. – 26. 7.), na Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (1. – 2. 8.), na Veveří u Brna (8. – 9. 8.), v Hradci nad Moravicí u Opavy (15. – 16. 8.), na Bezdězu v Libereckém kraji (22. – 23. 8.) a na Bouzově na Olomoucku (29. – 30. 8.) Vstupenky jsou k dostání až do 5. června za zvýhodněnou cenu v předprodeji sítě Ticketstream v cenách 200 korun na páteční program a 360 korun na sobotu, následně pak za 250 a 410 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet, na místě budou vstupenky k dostání za 300 a 490 korun, slevy mají děti do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Na Facebooku jsou exkluzivně vyhlašovány speciální ceny na festivalové permanentky. Více informací na www.hradycz.cz

 

INTERPRETI:  Tomáš Klus, Mandrage, Wanastowi Vjecy, No Name, Chinaski, Divokej Bill, Horkýže Slíže, Monkey Business, Olympic, Sto zvířat, Rytmus, Visací zámek, Michal Hrůza, Xindl X, Abraxas, Portless, Vypsaná Fixa, Adam Mišík, UDG, Miro Žbirka, Ben Cristovao, Rybyčky 48, Dilated

 

TERMÍNY A MÍSTA:

11 - 12. 7. Točník
18. – 19. 7. Švihov
25. - 26. 7. Kunětická hora
1. - 2. 8. Rožmberk nad Vltavou
8. - 9. 8. Veveří
15. - 16. 8. Hradec nad Moravicí
22. - 23. 8. Bezděz
29. - 30. 8. Bouzov


 

Točník

pátek 11. července

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 12. července

11.30 -12.00 Abraxas

12.00 -13.00 Adam Mišík

13.00 -14.00 Tomáš Klus

14.00-15.00 UDG

15.00 -16.00 Divokej Bill

16.00 -17.00 Vypsaná Fixa

17.00 -18.00 Miro Žbirka

18.00 -19.00 Rytmus

19.00 - 20.00 Monkey Business

20.00 - 21.00 Visací zámek

21.00 - 22.00 Wanastowi Vjecy

22.00 -23.00 Xindl X

23.00 - 0.00 Mandrage

 

Švihov

pátek 18. července

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 19. července

11.30 -12.00 Abraxas

12.00 -13.00 Ben Cristovao

13.00 -14.00 Tomáš Klus

14.00-15.00 Vypsaná Fixa

15.00 -16.00 Monkey Business

16.00 -17.00 No Name

17.00 -18.00 Divokej Bill

18.00 -19.00 Rytmus

19.00 - 20.00 Miro Žbirka

20.00 - 21.00 Rybyčky 48

21.00 - 22.00 Wanastowi Vjecy

22.00 -23.00 Visací zámek

23.00 - 0.00 Chinaski

 

Kunětická hora

pátek 25. července

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 26. července

11.30 -12.00 Dilated

12.00 -13.00 No Name

13.00 -14.00 Tomáš Klus

14.00-15.00 UDG

15.00 -16.00 Mandrage

16.00 -17.00 Adam Mišík

17.00 -18.00 Divokej Bill

18.00 -19.00 Rytmus

19.00 - 20.00 Miro Žbirka

20.00 - 21.00 Vypsaná Fixa

21.00 - 22.00 Monkey Business

22.00 -23.00 Visací zámek

23.00 - 0.00 Wanastowi Vjecy

 

Rožmberk

pátek 1. srpna

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 2. srpna

11.30 -12.00 Dilated

12.00 -13.00 Ben Cristovao

13.00 -14.00 Mandrage

14.00-15.00 Vypsaná Fixa

15.00 -16.00 Divokej Bill

16.00 -17.00 Xindl X

17.00 -18.00 Miro Žbirka

18.00 -19.00 Rytmus

19.00 - 20.00 Monkey Business

20.00 - 21.00 No Name

21.00 - 22.00 Tomáš Klus

22.00 -23.00 Visací zámek

23.00 - 0.00 Chinaski

 

Veveří

pátek 8. srpna

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 9. srpna

11.30 -12.00 Abraxas

12.00 -13.00 No Name

13.00 -14.00 Monkey Business

14.00-15.00 Rybyčky 48
15.00 -16.00 Olympic

16.00 -17.00 Ben Cristovao

17.00 -18.00 Divokej Bill

18.00 -19.00 Rytmus

19.00 - 20.00 Tomáš Klus

20.00 - 21.00 Michal Hrůza

21.00 - 22.00 Mandrage

22.00 -23.00 Visací zámek

23.00 - 0.00 Chinaski


Hradec nad Moravicí

pátek 15. srpna

19.00 - 20.00 Visací zámek

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 16. srpna

11.30 -12.00 Abraxas

12.00 -13.00 Adam Mišík

13.00 -14.00 Tomáš Klus

14.00-15.00 Sto zvířat

15.00 -16.00 Olympic

16.00 -17.00 Vypsaná Fixa

17.00 -18.00 Divokej Bill

18.00 -19.00 Rytmus

19.00 - 20.00 Mandrage

20.00 - 21.00 Xindl X

21.00 - 22.00 Monkey Business

22.00 -23.00 No Name

23.00 - 0.00 Wanastowi Vjecy

 

Bezděz

pátek 22. srpna

19.00 - 20.00 Sto zvířat

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 23. srpna

11.30 -12.00 Dilated

12.00 -13.00 No Name

13.00 -14.00 Mandrage

14.00-15.00 Ben Cristovao

15.00 -16.00 Monkey Business

16.00 -17.00 Rybyčky 48

17.00 -18.00 Miro Žbirka

18.00 -19.00 Rytmus

19.00 - 20.00 Tomáš Klus

20.00 -21.00 Visací zámek

21.00 - 22.00 Wanastowi Vjecy

22.00 -23.00 Vypsaná Fixa

23.00 - 0.00 Divokej Bill

 

Bouzov

pátek 29. srpna

19.00 - 20.00 Visací zámek

21.00 - 22.00 Portless

22.00 - 23.00 Vyhlášení nejlepší karnevalové masky

23.00 - 00.00 Horkýže Slíže

 

sobota 30. sprna

11.30 -12.00 Dilated

12.00 -13.00 Xindl X

13.00 -14.00 Tomáš Klus

14.00-15.00 Adam Mišík

15.00 -16.00 Olympic

16.00 -17.00 Visací zámek

17.00 -18.00 No Name

18.00 -19.00 Rytmus

19.00 - 20.00 Monkey Business

20.00 -21.00 Vypsaná Fixa

21.00 - 22.00 Chinaski

22.00 -23.00 Mandrage

23.00 - 0.00 Divokej Bill

Vysílací frekvence

  • Benešov a okolí 96,9 FM
  • Beroun 107,7 FM
  • Blansko a okolí 90,0 FM
  • Boskovice a okolí 96,6 FM
  • Brno a okolí 91,0 FM
  • Bruntál 107,5 FM
  • Břeclav 94,6 FM
  • Cheb a okolí 106,6 FM
  • Chomutov a okolí 88,5 FM
  • Domažlice 99,0 FM
  • Děčín 99,3 FM
  • Havlíčkův Brod 91,4 FM
  • Hodonín 105,6 FM
  • Hradec Králové 94,9 FM
  • Jablonec nad Nisou 94,5 FM
  • Jihlava 92,5 FM
  • Jindřichův Hradec 101 FM
  • Jičín 98,9 FM
  • Karlovy Vary 106,8 FM
  • Kladno a okolí 107,5 FM
  • Klatovy a okolí 103,3 FM
  • Kutná Hora, Kolín a okolí 107,5 FM
  • Křivsoudov a okolí 101,6 FM
  • Liberec 107,8 FM
  • Litomyšl 93,5 FM
  • Litoměřice a okolí 107,7 FM
  • Mariánské Lázně 98,8 FM
  • Mladá Boleslav 94,4 FM
  • Most a okolí 93,0 FM
  • Nový Jičín 105,5 FM
  • Náchod a okolí 101,2 FM
  • Olomouc a okolí 93,8 FM
  • Opava a okolí 106,0 FM
  • Ostrava a okolí 90,4 FM
  • Pardubice 107,8 FM
  • Pelhřimov a okolí 99,6 FM
  • Plzeň a okolí 107,3 FM
  • Prachatice a okolí 107,9 FM
  • Praha, stř. Čechy 95,3 FM
  • Písek a okolí 96,6 FM
  • Příbram a okolí 107,4 FM
  • Rakovnicko (Jesenice) 105,7 FM
  • Rokycany 107,6 FM
  • Rosice u Brna 91,4 FM
  • Rychnov nad Kněžnou 107,6 FM
  • Slavonice 100,8 FM
  • Slavíč a okolí 96,1 FM
  • Strakonice 107,7 FM
  • Svitavy a okolí 107,9 FM
  • Tachov a okolí 96,2 FM
  • Teplice a okolí 105,3 FM
  • Trutnovsko 91,4 FM
  • Turnov a okolí 103,0 FM
  • Tábor a okolí 98,6 FM
  • Třebíč a okolí 99,5 FM
  • Třinec a okolí 96,0 FM
  • Uherské Hradiště a okolí 100,0 FM
  • Uherský Brod a okolí 94,2 FM
  • Velké Meziříčí a okolí 99,1 FM
  • Vsetín a okolí 93,5 FM
  • Vyškov a okolí 91,1 FM
  • Zlín a okolí 98,8 FM
  • Znojmo a okolí 93,8 FM
  • Ústí nad Labem a okolí 104,9 FM
  • Česká Lípa a okolí 107,8 FM
  • České Budějovice 101,2 FM
  • Český Krumlov a okolí 92,9 FM
  • Šumperk a okolí 107,6 FM
  • Žďár nad Sázavou 98,7 FM
  • Více frekvencí