Jeff LaBar nastoupil jako student na prestižní Umělecký Institut v Tennessee, kde studuje obor Kulinářské umění.
V žádném případě tady nejde o nějaký rychlokurz, nebo kratochvíli lidí, kteří nemají co dělat. Studovat se bude dva roky v kuse. A přestože Jeff už nějakou chvíli do školy dochází, v kuchyni ještě v rámci vyučování nebyl.
Ono totiž vaření je umění. A chcete - li být skutečným mistrem, musíte se nejprve naučit všechny základy. Od obyčejný přípravných prací kuchyni, přes systémy řízení kolektivu kuchařů, výpočet správné ceny v restauraci až po psychologii. Jídlo zkrátka musí dobře vypadat, skvěle chutnat a také se vyplatit, pokud se vařením chcete uživit. Na zákazníky musí pozitivně zapůsobit všechny aspekty, včetně správně servírovaného jídla a jeho naaranžování na talíři. Správný kuchař by také mě umět jídlo popsat, představit a vychválit až do nebes. V kurzech je tak mimo jiné i řečnické umění.