Princip soutěže je tentokrát prostý a jednoduchý. Poslouchat vysílání Radia Beat. Zachytit výzvu a poznat kdy zatápíme pod kotlem. Zavolat do studia na číslo 210 32 33 34.
Pokud se dovoláte jako třetí v pořadí, pak je jeden z balíčků Váš.
Od pondělí do čtvrtka hrajeme o ceny v hodnotě 666 korun, v pátek ještě trochu přitlačíme a budeme rozdávat balíčky za rovnou tisícovku!
Ceny jsou to v pravdě čertovské a tak si klidně k nadílce můžete připravit nějakou tu básničku.
Chcete vědět víc? Kluci a holky z www.palito.cz o sobě říkají toto...
Jsme mladá, rodinná firma zabývající se pěstováním a následným zpracováním chilli papriček v ČR. Vše se snažíme dělat bez použití zbytečné chemie a to jak při pěstování, tak při samotné výrobě. Zaměřujeme se na pěstování extrémně pálivých druhů chilli papriček, ale pěstujeme i známé odrudy z celého světa. Ročně sklízíme okolo tuny chilli papriček. Náš projekt původně vzešel ze studentského prostředí ČZU v Praze, kde jsme byli členy podnikatelského inkubátoru Point One a vyhráli jsme i několik meziuniverzitních soutěží. (Demo day - Point one /United Incubator Contest)
Nabízíme především chilli omáčky a další produkty z chilli (sušené, naložené a čerstvé chilli papričky, pesta, mashe, marmelády) pod značkou Palíto, rovněž také zprostředkováváme zážitkové gastroslužby. V kombinaci s našimi chilli produkty vaříme tex-mex pokrmy. (Burgery, quesadillas, burrita, chilli con carne, atd..), pořádáme soutěže v pojídání chilli, případně události na styl výzvy (pokoř nejpálivější burger v Praze za co nejkratší čas, apod.)
Naší strategií je šířit povědomí o naší značce, tím že půjdeme My za Zákazníkem, proto se každý rok účastníme řady street foodových akcí a letních festivalů, tak abychom mohli s našimi odběrateli být v kontaktu a dostávali od nich konstruktivní podněty o našich výrobcích. Zároveň se snažíme působit osvětu, tím že společnost seznamujeme s blahodárnými účinky chilli na zdraví. Vysvětlujeme, že i chilli papričky vypěstované v ČR dosahují kvalit, těch vypěstovaných v zahraničí, ba co víc naše kvalita u čerstvého chilli je daleko vyšší, jelikož nemusíme papričky sklízet předčasně, tak aby vydržely cestu z druhého konce světa. Jakožto lokální dodavatel snižujeme dopady na životní prostředí a podporujeme náš region. Ten kdo u nás nakoupí má jistotu, že dostane na stůl kvalitu a zároveň podpoří mladé, lokální zemědělce.
“Můj vztah k chilli je především srdeční záležitost, proto se také teprve učím, jak z mého koníčku vytvořit ekonomicky soběstačnou a prosperující firmu. Pálivé jídlo jím už od mládí a brzy se má spotřeba Tabasca stala příliš drahou (1 lahvička mi vystačila tak do 2 talířů. Začal jsem pěstovat vlastní chilli a to hned to nejpálivější na světě, z prvních plodů (začínal jsem v roce 2011 s tehdy nejpálivější chilli papričkou na světě Naga Bhut Jolokií) jsem vyrobil první zkušební kousky omáček (protože se to čerstvé nedalo jíst :D) ty jsem rozdal po kamarádech a během pár let jsem měl každoročně zástup kupujících, kteří čekali až sklidím a zpracuji úrodu. Založit firmu a rozjet to naplno jsem se rozhodl až v posledním ročníku na ČZU, poté co jsem vstoupil do zmiňovaného podnikatelského inkubátoru” říká Daniel Všetečka
Dan sám je takovým konzumentem chilli, že firmu obstojně reprezentuje i na celostátních soutěžích v pojídání chilli ☺ Letos by chtěl Daniel zkusit zaútočit na titul Chilližrouta na akci Chillibranní, které se bude konat 7. 9. 2019 v Brně. V Praze už bodoval v několika soutěžích v pojídání pálivých pokrmů a to Plechová huba (1. místo 2015, 3. místo 2016, 2. místo 2017, 2. místo 2018) a Chillifest na smíchovské náplavce (1. místo 2017, 1. místo 2018, 1. místo 2019), také zvítězil i na Chillifestu v Břeclavi (1. místo 2018).
Ceny ovšem nesbíráme pouze v pojídání chilli, ale také za omáčky. V roce 2017 jsme získali 2. místo v soutěži o výrobek roku na brněnské akci Apetit a Chilllibraní s mangovo-hořčičnou chilli omáčkou. Mnohem větší úspěch pro nás ale byl rok 2019 kdy jsme zabodovali až za oceánem. V soutěži The world hot sauce awards jsme získali 2 stříbrné medaile. V kategorii chipotle s omáčkou Chipotle s pečeným česnekem a v kategorii fruit based se švestkovou chilli omáčkou Naga Bhut Jolokia. Dalšího ohromného úspěchu se nám podařilo dosáhnout v soutěži Great Taste Awards 2020, kde jsme získali ocenění 1 hvězdy hned se všemi 3 výrobky, které jsme do soutěže poslali. Jedná se o Mangovo - hořčičnou chilli omáčku s Carolina Reaper, Chipotle s pečeným česnekem a Švestkovou chilli omáčku s Naga Bhut Jolokií. Tyto výhry jsou pro nás důležitým ukazatelem, že ve srovnání s mezinárodní konkurencí jsme mezi výrobci chilli na vysoké úrovni.