Dobrý den posluchači rádia Beat,
chtěla bych Vám předtsavit naši firmu Domácí dobroty, kterou jsme založili s manželem v roce 2009. Zabýváme se sušením českého ovoce bez použití chemie a cukru. Myšlenka založit sušárnu ovoce se ale zrodila už o dva roky dříve. Ovoce jsme sušili doma pro sebe a naše děti, často jsme to dělali i pro své známé. Manžel tehdy přišel s nápadem postavit velkou sušárnu a začít ovoce prodávat. Nejprve jsme ovoce sušili v troubě, ta nám nestačila, proto jsme museli vybudovat za domem provozovnu. Pracujeme s potravinou a od začátku jsme se potýkali s mnoha nařízeními, ale díky počátečnímu nadšení, jsme se nevzdali.S manželem jsme se rozhodli prodávat jen místní ovoce s nezaměnitelnou chutí i vůni. Zákazníci si tak mohou pochutnat na sušených meruňkách, švestkách, višních, hruškách a jablkách, které neobsahují žádné konzervanty ani siřidla a kromě višní ani přidaný cukr. Nejprve jsme sušili ovoce při zaměstnání, kdy jsme po práci za pomoci celé rodiny vyrobili první zboží. V roce 2012 jsem opustila práci účetní ve firmě a začala se sušárně věnovat na plný úvazek. Cesta to nebyla vždy lehká, ale práce mě baví a těším se z každé sezony ovoce, která je pokaždé jiná. Dnes zaměstnávám 4 lidi na plný úvazek a v sezoně podzim až Vánoce i víc. Sušené ovoce, müsli, povidla, džemy, jablečné placičky vše dodáváme do farmářských prodejen a zdravých výživ po celé republice a rovněž přímo zákazníkům přes e-shop. Naše heslo:"Sušit ovoce pro zákazníky jako pro sebe a nepolevit v kvalitě."
Jana Kubová